KMG Rompetrol – divizia de management a Grupului KMG International în Romania a primit distincţia de excelenţă ”advanced silver” din partea organizaţiei profesionale Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS), recunoscută la nivel mondial,  pentru standarde înalte în practica achiziţiilor.

“Menţionăm că acordarea certificării Silver a însemnat o analiză completă a activităţii procurement şi a inclus 5 mari capitole de activitate de la Leadership, Strategie, Oameni şi Procese până la Managementul Performanţei în cadrul KMG Rompetrol”, declară Florin Alecu, Head of Procurement Services Center.

KMG Rompetrol este singura companie din România şi din Estul Europei care a obţinut în 2020 certificarea internaţională Procurement Excellence Advanced Silver Award, acordată de CIPS.

Operaţiunile KMG Rompetrol beneficiază de pe urma eficientizării proceselor încă din  anul 2020, iar primul premiul acordat a  contribuit la o performanţă sporită a activităţilor Grupului, fiind o consecinţă directă a îmbunătăţirii proceselor de achiziţie.

În ultimii ani, procesele de achiziţie ale companiei au fost aduse la standarde internaţionale, conducând la simplificarea procesului de aprobare a contractelor la nivelul întregului Grup, la un mai bun management al furnizorilor, reducerea riscurilor şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi bunurilor primite.

Acordarea certificării  CIPS Procurement Excellence Program atestă, de asemenea, un grad de încredere superior în industrie şi facilitează, în acelaşi timp, stabilirea de noi parteneriate, oferind acces la o reţea, în continuă dezvoltare, de reprezentanţi ai mediului de afaceri din industriile cheie.

PEP (Procurement Excellence Program) este un premiu recunoscut la nivel global, oferit acelor organizaţii care demonstrează excelenţă în activităţile lor de achiziţii şi cele specifice lanţului de aprovizionare. Premiul atrage după sine îmbunătăţiri constante în activitatea companiilor, generând valoare adăugată pe întreg lanţul de achiziţii, evidenţiind totodată rolul achiziţiilor ca parte fundamentală a strategiei şi soluţie pentru eficientizarea întregii organizaţii.

KMG Rompetrol face parte din grupul KMG Internaţional, având peste 5000 de angajaţi care contribuie la atingerea performanţelor în operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere (trading), activitati de rafinare şi petrochimie, distribuţie (retail) şi marketing şi alte servicii din industria petrolieră, precum foraj, servicii la sondă şi servicii industriale integrate EPCM (inginerie, aprovizionare, construcţii, management de proiect).

Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) este cea mai mare organizaţie profesională de achiziţii şi aprovizionare din lume. Este centrul mondial de excelenţă în problemele legate de achiziţii şi managementul aprovizionării. CIPS numără la nivel global peste 64.000 de membri din 180 de ţări diferite, inclusiv oameni de afaceri cu experienţă, funcţionari publici de rang înalt şi cadre universitare de top. Activităţile profesioniştilor în achiziţii şi lanţul de aprovizionare au un impact major asupra profitabilităţii şi eficienţei tuturor tipurilor de organizaţii, iar CIPS oferă pachete de soluţii pentru mediul corporate în scopul îmbunătăţirii profitabilităţii afacerii.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice